Cizrnovo-cuketové kari

se žampiony

Postup přípravy

 1. Na oleji zpěníme očištěnou, na proužky nakrájenou cibuli a žampiony. Asi 5 minut společně restujeme. Okořeníme kari kořením a kurkumou, přidáme na kostičky nakrájený česnek, podlijeme trochou vody a pod pokličkou asi 10 minut dusíme.

2. Z hrnce odebereme pár žampionových plátků a zbytek rozmixujeme na hladkou omáčku.

3. V jiném hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na proužky nakrájenou cuketu. K cuketě přidáme cizrnu, omáčku z žampionů a zalijeme kokosovým mlékem.

4. Společně přivedeme k varu a ihned odstavíme. Podle potřeby ještě okořeníme nebo osolíme a ihned podáváme.

5. Na talíři můžeme posypat nesolenými kešu ořechy a odebranými plátky žampionů.

Dobrou chuť!

Přísady

2 - 3 porce

  • 250 g čerstvých žampionů

  • 200 g uvařené cizrny

  • 200 ml kokosového mléka

  • 1 cibule

  • 1 stroužek česneku

  • 1 hrnek nakrájené cukety

  • 1/2 lžičky kari koření

  • (pro děti nepálivého, anglického typu)

  • 1/2 lžičky kurkumy

  • sůl

  • 3 lžíce oleje

  • kešu ořechy dle chuti na posypání

Recept najdete taky v tištěné kuchařce:

Dalších 1000+ receptů do tabletu nebo mobilu?

Líbí se vám můj recept? Pošlete ho dál: