Jupííí... úplně čerstvé dobroty!

tištěná kuchařská kniha

Vaříme srdcem DĚTEM

Domácí mléčný řez

Postup přípravy

 1. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky utřeme s kakaem, medem a kokosovým olejem a pomalu vmícháme tuhý našlehaný sníh z bílků.

2. Troubu rozehřejeme na 180°C. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 10 minut.

3. V misce vymícháme tvaroh, postupně přidáme zakysanou smetanu, po částech javorový sirup a šťávu s kůrou z citronu v bio kvalitě (aby nebyla kůra chemicky ošetřena).

4. Po upečení necháme zcela vychladnout, korpus na plechu rozdělíme na 2 půlky, jednu namažeme krémem a přiklopíme druhou. Necháme odležet v lednici.

Tip: Pro bezlepkovou variantu můžeme špaldovou mouku nahradit lžící kokosu, cizrnové nebo pohankové mouky.

 

Dobrou chuť!

Přísady

rodinná porce

  • 5 vajec

  • 3 lžíce medu

  • 2 lžíce kakaa

  • 1 lžíce špaldové mouky (jemně mleté)

  • 1 lžíce kokosového oleje

    Krém:

  • 250 g tučného tvarohu

  • 180 g zakysané smetany

  • 2 lžíce javorového sirupu

  • šťáva + kůra z půlky bio citrónu

Recept najdete taky v tištěné kuchařce:

Dalších 1000+ receptů do tabletu nebo mobilu?

Líbí se vám můj recept? Pošlete ho přátelům: