Jupííí... úplně čerstvé dobroty!

tištěná kuchařská kniha

Vaříme srdcem DĚTEM

Kakaový "termix"

bez mléka

Postup přípravy

1. Semínka a mandle namočíme na pár hodin nebo ideálně přes noc do vody. Ráno vodu slijeme a propláchneme.

2. Rozinky také předem namočíme, ale zvlášť. Vodu z nich slijeme do připravené nádobky a nevyléváme.

3. Do výkonného mixéru dáme všechny ingredience, dolijeme troškou vody z rozinek a mixujeme. Podle potřeby a hustoty směsi vodu postupně přidáváme.

4. Podáváme vychlazené jako výbornou snídani nebo dezert s ovocem.

 

Dobrou chuť!

Přísady

3 porce

  • 50 g slunečnicových semínek

  • 50 g mandlí

  • 30 g rozinek (nebo sušených švestek…)

  • 1 meruňka (nebo jiné sladké sezónní ovoce: jahody, maliny, borůvky, jablko...)

  • 1 lžička kakaa (neslazené holandského typu, ideálně nepražené)

  • 1/2 zralého avokáda

  • 1-2 lžičky javorového sirupu (lze vynechat)

Recept najdete taky v tištěné kuchařce:

Dalších 1000+ receptů do tabletu nebo mobilu?

Líbí se vám můj recept? Pošlete ho přátelům: