Jupííí... úplně čerstvé dobroty!

tištěná kuchařská kniha

Vaříme srdcem DĚTEM

Jáhlový pudink

na snídani i svačinku

Postup přípravy

1. Rozinky dáme do mističky, přelijeme vodou a pár minut necháme namočené.

2. Jáhly několikrát přelijeme vroucí vodou a vylouhujeme z nich tak hořkou chuť. Vodu slijeme, zalijeme novou vodou nebo mlékem, osolíme špetkou soli a uvaříme na hustou kaši.

3. Zvlášť do kastrůlku dáme na kostičky nakrájenou oloupanou dýni. Podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Necháme odpařit většinu vody a přendáme do mixéru. Z rozinek vylijeme vodu do připravené nádobky a zatím si ji necháme, kdyby bylo potřeba zředit pudink. Rozinky přidáme také do mixéru.

4. Přidáme i uvařené jáhly, oloupané a nakrájené jablko a podle chuti skořici nebo kakao. Rozmixujeme dohladka a podle potřeby zředíme vodou z rozinek. Plníme do připravených skleniček a ozdobíme dle chuti čerstvým ovocem oříšky apod.

 

Dobrou chuť!

Přísady

3 porce

  • 100 g jáhel

  • asi 260 ml vody nebo mléka (nejlépe  rostlinné mléko, ideálně zředěné kokosové nebo mandlové)

  • 200 g dýně

  • 1 jablko

  • hrstička rozinek

  • špetka soli

  • špetka skořice (případně kakao, nejlépe nepražené)

Recept najdete taky v tištěné kuchařce:

Dalších 1000+ receptů do tabletu nebo mobilu?

Líbí se vám můj recept? Pošlete ho přátelům: