Čočková polévka

s červenou řepou

Postup přípravy

1. Na oleji lehce orestujeme očištěnou a pokrájenou cibuli, petržel a celer.

2. Přidáme pokrájenou řepu a propláchnutou čočku. Podlijeme vodou, vložíme koření a pod pokličkou vaříme asi 20 minut do měkka.

3. Po uvaření z hrnce vyndáme bobkový list a nové koření a zbytek rozmixujeme na hladký krém. Podle chuti dosolíme.

4. Na talíři můžeme dozdobit nadrobno rozmačkanou nebo nakrájenou uvařenou řepou, případně podle chuti zjemnit lžičkou zakysané smetany, čerstvým sýrem apod.

 

Dobrou chuť!

Přísady

3-4 porce

  • 100 g červené čočky (neuvařené)

  • 1 cibule

  • 1 červená řepa (předvařená nebo pečená)

  • 1 petržel

  • 1 řapíkatý celer

  • 2 lžičky lahůdkového droždí

  • 1 bobkový list

  • pár kuliček nového koření

  • pár semínek kardamomu (nebo špetku mletého)

  • 2 lžíce oleje

  • sůl

Recept najdete taky v tištěné kuchařce:

Dalších 1000+ receptů do tabletu nebo mobilu?

Líbí se vám můj recept? Pošlete ho přátelům: