Dýňová polévka

s brynzou

Postup přípravy

1. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme celer a očištěnou, nakrájenou dýni (pokud máme Hokaido, stačí vydlabat semínka, nemusí se loupat).

2. Chvíli společně restujeme, přisypeme koření, podlijeme a dusíme zeleninu do měkka.

3. Rozmixujeme ve výkonném mixéru do hladka (předtím vyndáme z polévky několik kuliček nového koření), v hrnci ještě zjemníme lžící másla a pomalu vmícháme připravenou brynzu.

4. Podle chuti přisolíme nebo lehce opepříme.

 

Dobrou chuť!

Přísady

3-4 porce

  • 1/2 středně velké dýně

  • 2 cibule

  • kousek celeru (+ hrst natě máme-li i s natí)

  • 125 - 150 g brynzy (podle chuti)

  • pár kuliček nového koření (nebo špetku mletého)

  • špetka pepře

  • špetka muškátového oříšku

  • 1/2 lžičky kmínu

  • bylinky dle chuti (tymián, oregáno, bazalka…)

  • 2 lžíce oleje

  • 1 lžíce másla

  • sůl

Recept najdete taky v tištěné kuchařce:

Dalších 1000+ receptů do tabletu nebo mobilu?

Líbí se vám můj recept? Pošlete ho přátelům: