Sladká jáhlová kaše

s dýňovo-jablečným pyré

Postup přípravy

1. Jáhly několikrát přelijeme vroucí vodou a vylouhujeme z nich tak hořkou chuť. Vodu slijeme, zalijeme mlékem, přidáme nakrájené švestky, špetku soli a dáme vařit. Za občasného promíchání, uvaříme hustou kaši.

2. Zvlášť do kastrůlku dáme na kostičky nakrájenou dýni i se slupkou a oloupané nakrájené jablko. Podlijeme troškou vody, přidáme skořici a dusíme do měkka. Necháme odpařit většinu vody a rozmixujeme na hustější omáčku.

3. Do misky nandáme teplou kaši, přelijeme omáčkou a podle chuti můžeme pokapat javorovým sirupem

 

Dobrou chuť!

Přísady

3-4 porce

  • 150 g jáhel

  • 400 ml mléka (klasického nebo rostlinného)

  • 5-10 sušených švestek (podle toho, jak sladkou snídani chceme)

  • 300 g dýně Hokaido

  • 1 jablko

  • 1/2 lžičky skořice

  • 1/2 lžíce javorového sirupu (dle chuti)

  • špetka soli

Recept najdete taky v tištěné kuchařce:

Dalších 1000+ receptů do tabletu nebo mobilu?

Líbí se vám můj recept? Pošlete ho přátelům: