Hráškovo-dýňový krém

Postup přípravy

1. Hrách namočíme předem na několik hodin do vody (ideálně přes noc). Ráno vodu slijeme, propereme a spolu s novým kořením a bobkovým listem uvaříme do měkka.

2. Troubu rozehřejeme na 180°C (horkozdušná), dýni rozkrojíme a půlku dáme na plech vyložený pečícím papírem. Dýni můžeme lehce pokapat olejem a dáme péct na cca 35-45 minut (vyzkoušíme, zda se dá propíchnout vidličkou).

3. Ve středním hrnci rozehřejeme olej a dáme zpěnit nakrájenou cibuli, celer a petržel. Chvíli společně restujeme. Přidáme na kostičky nakrájený česnek, oloupanou a nakrájenou dýni (Hokkaido se loupat nemusí), osolíme a už jen lehce promícháme.

4. Do hrnce vlijeme uvařený hrách včetně vody (vyjmeme z ní pouze koření), promícháme, zahřejeme a vše společně rozmixujeme na hladký krém.  Podle chuti lehce dosolíme.

 

Dobrou chuť!

Přísady

3-4 porce

  • 150 g zeleného hrachu

  • 1/4 střední dýně (hokkaido, máslová...)

  • 1 cibule

  • kousek celeru

  • kousek kořenu petržele

  • pár kuliček nového koření

  • bobkový list

  • 1 stroužek česneku

  • 2 lžíce oleje

  • špetka soli

Recept najdete taky v tištěné kuchařce:

Dalších 1000+ receptů do tabletu nebo mobilu?

Líbí se vám můj recept? Pošlete ho přátelům: