Dýňové rizoto

s quinoou a semínky

Postup přípravy

1. Semínka za stálého promíchávání opražíme na suché pánvi, postačí pár minut. Poté je vysypeme do připravené nádoby a necháme stranou.

2. Dýni oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Česnek, pórek a špičaté zelí očistíme a také nakrájíme na menší kousky, česnek na malé kostičky. Quinou dáme do misky a propláchneme vodou.

3. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme dýni a chvíli restujeme, přidáme pórek a propláchnutou quinou, promícháme, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme téměř do změknutí quinoy.

4. Když je quionoa téměř uvařená, přidáme špičaté zelí, promícháme a už jen chvilku společně dusíme. Zelí musí zůstat lehce křupavé.

5. Podle potřeby dosolíme a na talíři posypeme opraženými slunečnicovými semínky.

 

Dobrou chuť!

Přísady

2-3 porce

  • 100 g quinoa bílá

  • 150 g dýně (jakákoliv: ze zahrádky, špagetová, muškátová apod.)

  • 2 lžíce slunečnicových semínek

  • 1 stroužek česneku

  • kousek pórku

  • kousek špičatého zelí (cca 1/4 až 1/3 podle chuti)

  • olej

  • sůl

  • špetka soli

Recept najdete taky v tištěné kuchařce:

Dalších 1000+ receptů do tabletu nebo mobilu?

Líbí se vám můj recept? Pošlete ho přátelům: