Pohankové rizoto

s krůtím masem

Postup přípravy

1. Krůtí prsa nakrájíme na menší nudličky, osolíme, přidáme 1 lžičku sladké papriky a důkladně promícháme. Zasypeme lžící žitné mouky a opět promícháme, aby se všechny kousky obalily. Pro dospělé strávníky můžeme přidat i špetku chilli. A necháme chvíli odležet.

2. Na pánvi rozehřejeme olej a kousky masa na něm orestujeme. Zprvu zprudka, poté teplotu snížíme a asi 3 - 5 minut (podle velikosti kousků) za občasného promíchání restujeme. Maso vyjmeme z pánve a dáme stranou.

3. Do pánve dáme nakrájenou cibulku, necháme ji zesklovatět, přidáme na kostičky česnek a propláchnutou pohanku. Osolíme, okořeníme a chvíli restujeme. Přidáme nakrájenou cuketu, promícháme, podlijeme trochou vody, necháme probublat, odstavíme a pod pokličkou necháme asi 15-20 minut změknout pohanku. Přidáme maso a podáváme.

 

Dobrou chuť!

Přísady

2-3 porce

  • 300 g krůtích prsou

  • 150 g loupané pohanky

  • 1-2 jarní cibulky (případně pórek či menší cibule)

  • 2 stroužky česneku

  • 1 malá cuketa

  • 2 lžičky sladké papriky (nejlépe uzené)

  • 1 lžíce žitné mouky

  • 1/2 lžičky majoránky

  • 1/2 lžičky kmínu (drceného nebo mletého)

  • sůl

  • olej

Recept najdete taky v tištěné kuchařce:

Dalších 1000+ receptů do tabletu nebo mobilu?

Líbí se vám můj recept? Pošlete ho přátelům: