Dýňová bábovka

s dýňovo-jablečným pyré

Postup přípravy

1. Dýňové pyré připravíme podle předchozího receptu. Podle chuti můžeme také experimentovat s poměrem dýně a jablek. Můžeme ubrat na množství dýně a naopak přidat jedno jablko navíc. Při vaření pyré můžeme také vyzkoušet jiné druhy koření: např. badyán, hřebíček, kardamom a vždy dostaneme trochu jinou chuť pyré i výsledné bábovky.

2. V misce smícháme všechny uvedené ingredience (pyré by nemělo být úplně horké), promícháme a necháme chvíli odležet.

3. Rozehřejeme troubu na 160 - 180°C a těsto nalijeme do vymazané a kokosem vysypané formy.

4. Pečeme asi 40 - 50 minut podle druhu trouby. Vyzkoušíme špejlí, zda se těsto uvnitř nelepí a bábovka je hotová.

 

Dobrou chuť!

Přísady

rodinná porce

  • 300 g dýňovo-jablečného pyré (viz. recept na sladkou jáhlovou kaši)

  • 150 g hladké špaldové mouky (cca 1 hrnek)

  • 150 g celozrnné žitné mouky (hladce umleté)

  • 2 vejce

  • 1/2 hrnku oleje

  • 2-3 lžíce javorového sirupu

  • 1,5 lžičky jedlé sody

  • špetka soli

  • 1 lžíce strouhaného kokosu na vysypání formy

     

Recept najdete taky v tištěné kuchařce:

Dalších 1000+ receptů do tabletu nebo mobilu?

Líbí se vám můj recept? Pošlete ho přátelům: