Jupííí... úplně čerstvé dobroty!

tištěná kuchařská kniha

Vaříme srdcem DĚTEM

Fazolová paštika

s tahini pastou

Postup přípravy

1. Na oleji zpěníme očištěnou a nakrájenou cibuli, řapíkatý celer a mrkev. Podlijeme a chvíli dusíme. Přisypeme koření a dusíme do měkka. Na konci vmícháme na kostičky pokrájený menší stroužek česneku.

2. Ze zeleniny necháme vyvařit většinu vody a přidáme uvařené fazole, tahini pastu, umeocet a limetkovou šťávu (opatrně, podle chuti). Osolíme a prohřejeme.

3. Směs rozmixujeme na požadovanou konzistenci. Podáváme jako běžnou paštiku.

 

Dobrou chuť!

Přísady

cca 2-3 porce

  • 100 g fazolí (váženo za sucha; odpovídá cca 200g vařených)

  • 1 cibule

  • 1 řapíkatý celer

  • 1 mrkev

  • 2 lžíce oleje

  • 1 lžička sezamové tahini pasty

  • 1 lžička umeocta (pokud nemáme, lze nahradit pár kapkami balzamico octa)

  • 1 lžička majoránky

  • špetka kmínu

  • 1 stroužek česneku

  • limetková šťáva z půlky limetky

  • sůl

Recept najdete taky v tištěné kuchařce:

Dalších 1000+ receptů do tabletu nebo mobilu?

Líbí se vám můj recept? Pošlete ho přátelům: