Poznej svého největšího nepřítele

Dneska trochu silná káva! Prodloužím vám život a vy ho prodloužíte svojí kamarádce. To je férová nabídka, nebo ne? Tak čtěte pozorně. Na konci se dozvíte, jak na to 😉...

Koření – malý (velký) zázrak ve vaší kuchyni

Přemýšlíte u vaření o tom, jaké koření, do čeho a proč použít? Nebo jen zkontrolujete, jestli máte základní suroviny a koření už nějak dosypete podle zvyklostí tzv. „od oka“? A...

9 pravidel, jak (ne)jíst vajíčka

Vejce – nenápadný zabiják zdraví nebo nejlepší pomocník vašeho těla? Máte se ho bát? Nebo ho spíš vyhledávat? Proč je pro vás nebezpečné ve své nejčastější podobě? A proč vás...

Jak zůstat zdraví, když ostatní trpí

Všichni známe ten pocit. Lehké šimrání vzadu v krku. Trochu zatuhlá šíje. Pak ucpaný nos, přidá se kašel … únava … postel … plná čekárna u doktora. Každý rok, ve stejném...

Nenápadný zabiják vašeho zdraví

Žvýkáte někdy žvýkačky? No jasně … a kdo ne? Já taky … Od doby, co byla vynalezená žvýkačka (a ještě lépe – žvýkačka bez cukru) si po jídle nemusíte čistit...

Je kváskové pečivo skutečně taková bomba…?!

Už jste někdy někoho slyšeli nadšeně vyprávět o kváskovém chlebu? Jak je skvělý, prospěšný, dietní? Je to jen momentální móda nebo znovuobjevená pravda? Pekli ho už staří Egypťané 6 000...

4 kroky, bez kterých se nehnete

Vánoce – svátky klidu a míru … a jídla. Ale jo, proč ne.  Jezte, pijte, hodujte. A až přijdou výčitky a plány na hubnutí do nového roku – udělejte to...

„Slazeno přírodou“ – vlídná slova, ze kterých jde strach …

Jíte rádi jídlo bez éček, konzervantů, bez chemie? Vyhýbáte se cukru? Radujte se! Výrobci to konečně pochopili. Na obalech potravin najdete „bez přidaného cukru“ „slazeno přírodou“. Paráda!. No … má...

Co jsou metabolic balance® jídla?

Varování – tento článek bude pro Vás zajímavý jen pokud: nejste dost spokojení s tím, jak vypadá Vaše tělo nebo nemáte dost elánu a chuti do života nebo Vás trápí...

Glykemický index a glykemická zátěž

Pojem glykemický index (GI) je znám už poměrně dlouhou dobu. Týká se sacharidů a zjednodušeně řečeno vyjadřuje, jakým způsobem „zamává“ daná potravina s hladinou krevního cukru. To znamená, že některé...