Cizrnovo-cuketové kari
se žampiony

Postup přípravy
1. Na oleji zpěníme očištěnou, na proužky nakrájenou cibuli a žampiony. Asi 5 minut společně restujeme. Okořeníme kari kořením a kurkumou, přidáme na kostičky nakrájený česnek, podlijeme trochou vody a pod pokličkou asi 10 minut dusíme.
2. Z hrnce odebereme pár žampionových plátků a zbytek rozmixujeme na hladkou omáčku.
3. V jiném hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na proužky nakrájenou cuketu. K cuketě přidáme cizrnu, omáčku z žampionů a zalijeme kokosovým mlékem.
4. Společně přivedeme k varu a ihned odstavíme. Podle potřeby ještě okořeníme nebo osolíme a ihned podáváme.
5. Na talíři můžeme posypat nesolenými kešu ořechy a odebranými plátky žampionů.
Dobrou chuť!
Přísady
2 - 3 porce
-
250 g čerstvých žampionů
-
200 g uvařené cizrny
-
200 ml kokosového mléka
-
1 cibule
-
1 stroužek česneku
-
1 hrnek nakrájené cukety
-
1/2 lžičky kari koření
-
(pro děti nepálivého, anglického typu)
-
1/2 lžičky kurkumy
-
sůl
-
3 lžíce oleje
-
kešu ořechy dle chuti na posypání
Další recepty
Dalších 1000+ receptů do tabletu nebo mobilu?
