Domácí mléčný řez

Postup přípravy
1. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky utřeme s kakaem, medem a kokosovým olejem a pomalu vmícháme tuhý našlehaný sníh z bílků.
2. Troubu rozehřejeme na 180°C. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 10 minut.
3. V misce vymícháme tvaroh, postupně přidáme zakysanou smetanu, po částech javorový sirup a šťávu s kůrou z citronu v bio kvalitě (aby nebyla kůra chemicky ošetřena).
4. Po upečení necháme zcela vychladnout, korpus na plechu rozdělíme na 2 půlky, jednu namažeme krémem a přiklopíme druhou. Necháme odležet v lednici.
Tip: Pro bezlepkovou variantu můžeme špaldovou mouku nahradit lžící kokosu, cizrnové nebo pohankové mouky.
Dobrou chuť!
Přísady
rodinná porce
-
5 vajec
-
3 lžíce medu
-
2 lžíce kakaa
-
1 lžíce špaldové mouky (jemně mleté)
-
1 lžíce kokosového oleje
Krém:
-
250 g tučného tvarohu
-
180 g zakysané smetany
-
2 lžíce javorového sirupu
-
šťáva + kůra z půlky bio citrónu
Další recepty
Dalších 1000+ receptů do tabletu nebo mobilu?
