Domácí játrová paštika

z krůtích jater

Postup přípravy

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Anglickou slaninu i krůtí játra nakrájíme na kostičky.

2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme anglickou slaninu a chvíli restujeme, než slanina začne pouštět tuk. Přidáme cibuli a chvíli promícháváme.

3. Ke slanině a cibuli přidáme krůtí játra a ještě 5-7 minut společně restujeme. Játra nesmí být uvnitř syrová.

4. Podlijeme červeným vínem, přiklopíme a pár minut dusíme. Odklopíme, přidáme bylinky, promícháme a zalijeme smetanou. Už jen prohřejeme a celou směs přelijeme do mixéru.

5. V mixéru přidáme 100g na plátky nakrájeného studeného másla a celou směs rozmixujeme na hladkou paštiku.

6. Plníme do připravených vyčištěných skleniček a navrch paštiky dáme ještě plátek másla.

Dobrou chuť!

Přísady

cca 5 skleniček

  • 400 g krůtích jater

  • 200 g anglické slaniny

  • 2 cibule

  • 100 ml červeného vína

  • 100 ml smetany ke šlehání

  • 150 g másla

  • bylinky na dochucení (např. rozmarýn, tymián, bazalka, oregáno, provensálské bylinky)

  • sůl

  • olej

     

Dalších 1000+ receptů do tabletu nebo mobilu?

Líbí se vám můj recept? Pošlete ho přátelům: