Domácí játrová paštika
z krůtích jater

Postup přípravy
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Anglickou slaninu i krůtí játra nakrájíme na kostičky.
2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme anglickou slaninu a chvíli restujeme, než slanina začne pouštět tuk. Přidáme cibuli a chvíli promícháváme.
3. Ke slanině a cibuli přidáme krůtí játra a ještě 5-7 minut společně restujeme. Játra nesmí být uvnitř syrová.
4. Podlijeme červeným vínem, přiklopíme a pár minut dusíme. Odklopíme, přidáme bylinky, promícháme a zalijeme smetanou. Už jen prohřejeme a celou směs přelijeme do mixéru.
5. V mixéru přidáme 100g na plátky nakrájeného studeného másla a celou směs rozmixujeme na hladkou paštiku.
6. Plníme do připravených vyčištěných skleniček a navrch paštiky dáme ještě plátek másla.
Dobrou chuť!
Přísady
cca 5 skleniček
-
400 g krůtích jater
-
200 g anglické slaniny
-
2 cibule
-
100 ml červeného vína
-
100 ml smetany ke šlehání
-
150 g másla
-
bylinky na dochucení (např. rozmarýn, tymián, bazalka, oregáno, provensálské bylinky)
-
sůl
-
olej
Další recepty
Dalších 1000+ receptů do tabletu nebo mobilu?
