Jáhlový pudink
na snídani i svačinku

Postup přípravy
1. Rozinky dáme do mističky, přelijeme vodou a pár minut necháme namočené.
2. Jáhly několikrát přelijeme vroucí vodou a vylouhujeme z nich tak hořkou chuť. Vodu slijeme, zalijeme novou vodou nebo mlékem, osolíme špetkou soli a uvaříme na hustou kaši.
3. Zvlášť do kastrůlku dáme na kostičky nakrájenou oloupanou dýni. Podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Necháme odpařit většinu vody a přendáme do mixéru. Z rozinek vylijeme vodu do připravené nádobky a zatím si ji necháme, kdyby bylo potřeba zředit pudink. Rozinky přidáme také do mixéru.
4. Přidáme i uvařené jáhly, oloupané a nakrájené jablko a podle chuti skořici nebo kakao. Rozmixujeme dohladka a podle potřeby zředíme vodou z rozinek. Plníme do připravených skleniček a ozdobíme dle chuti čerstvým ovocem oříšky apod.
Dobrou chuť!
Přísady
3 porce
-
100 g jáhel
-
asi 260 ml vody nebo mléka (nejlépe rostlinné mléko, ideálně zředěné kokosové nebo mandlové)
-
200 g dýně
-
1 jablko
-
hrstička rozinek
-
špetka soli
-
špetka skořice (případně kakao, nejlépe nepražené)
Dalších 1000+ receptů do tabletu nebo mobilu?
