Dýňová polévka
s brynzou

Postup přípravy
1. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme celer a očištěnou, nakrájenou dýni (pokud máme Hokaido, stačí vydlabat semínka, nemusí se loupat).
2. Chvíli společně restujeme, přisypeme koření, podlijeme a dusíme zeleninu do měkka.
3. Rozmixujeme ve výkonném mixéru do hladka (předtím vyndáme z polévky několik kuliček nového koření), v hrnci ještě zjemníme lžící másla a pomalu vmícháme připravenou brynzu.
4. Podle chuti přisolíme nebo lehce opepříme.
Dobrou chuť!
Přísady
3-4 porce
-
1/2 středně velké dýně
-
2 cibule
-
kousek celeru (+ hrst natě máme-li i s natí)
-
125 - 150 g brynzy (podle chuti)
-
pár kuliček nového koření (nebo špetku mletého)
-
špetka pepře
-
špetka muškátového oříšku
-
1/2 lžičky kmínu
-
bylinky dle chuti (tymián, oregáno, bazalka…)
-
2 lžíce oleje
-
1 lžíce másla
-
sůl
Dalších 1000+ receptů do tabletu nebo mobilu?
