Sladká jáhlová kaše
s dýňovo-jablečným pyré

Postup přípravy
1. Jáhly několikrát přelijeme vroucí vodou a vylouhujeme z nich tak hořkou chuť. Vodu slijeme, zalijeme mlékem, přidáme nakrájené švestky, špetku soli a dáme vařit. Za občasného promíchání, uvaříme hustou kaši.
2. Zvlášť do kastrůlku dáme na kostičky nakrájenou dýni i se slupkou a oloupané nakrájené jablko. Podlijeme troškou vody, přidáme skořici a dusíme do měkka. Necháme odpařit většinu vody a rozmixujeme na hustější omáčku.
3. Do misky nandáme teplou kaši, přelijeme omáčkou a podle chuti můžeme pokapat javorovým sirupem
Dobrou chuť!
Přísady
3-4 porce
-
150 g jáhel
-
400 ml mléka (klasického nebo rostlinného)
-
5-10 sušených švestek (podle toho, jak sladkou snídani chceme)
-
300 g dýně Hokaido
-
1 jablko
-
1/2 lžičky skořice
-
1/2 lžíce javorového sirupu (dle chuti)
-
špetka soli
Další recepty
Dalších 1000+ receptů do tabletu nebo mobilu?
