Hráškovo-dýňový krém

Postup přípravy
1. Hrách namočíme předem na několik hodin do vody (ideálně přes noc). Ráno vodu slijeme, propereme a spolu s novým kořením a bobkovým listem uvaříme do měkka.
2. Troubu rozehřejeme na 180°C (horkozdušná), dýni rozkrojíme a půlku dáme na plech vyložený pečícím papírem. Dýni můžeme lehce pokapat olejem a dáme péct na cca 35-45 minut (vyzkoušíme, zda se dá propíchnout vidličkou).
3. Ve středním hrnci rozehřejeme olej a dáme zpěnit nakrájenou cibuli, celer a petržel. Chvíli společně restujeme. Přidáme na kostičky nakrájený česnek, oloupanou a nakrájenou dýni (Hokkaido se loupat nemusí), osolíme a už jen lehce promícháme.
4. Do hrnce vlijeme uvařený hrách včetně vody (vyjmeme z ní pouze koření), promícháme, zahřejeme a vše společně rozmixujeme na hladký krém. Podle chuti lehce dosolíme.
Dobrou chuť!
Přísady
3-4 porce
-
150 g zeleného hrachu
-
1/4 střední dýně (hokkaido, máslová...)
-
1 cibule
-
kousek celeru
-
kousek kořenu petržele
-
pár kuliček nového koření
-
bobkový list
-
1 stroužek česneku
-
2 lžíce oleje
-
špetka soli
Další recepty
Recept najdete taky v tištěné kuchařce:

Dalších 1000+ receptů do tabletu nebo mobilu?
