Dýňové rizoto
s quinoou a semínky

Postup přípravy
1. Semínka za stálého promíchávání opražíme na suché pánvi, postačí pár minut. Poté je vysypeme do připravené nádoby a necháme stranou.
2. Dýni oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Česnek, pórek a špičaté zelí očistíme a také nakrájíme na menší kousky, česnek na malé kostičky. Quinou dáme do misky a propláchneme vodou.
3. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme dýni a chvíli restujeme, přidáme pórek a propláchnutou quinou, promícháme, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme téměř do změknutí quinoy.
4. Když je quionoa téměř uvařená, přidáme špičaté zelí, promícháme a už jen chvilku společně dusíme. Zelí musí zůstat lehce křupavé.
5. Podle potřeby dosolíme a na talíři posypeme opraženými slunečnicovými semínky.
Dobrou chuť!
Přísady
2-3 porce
-
100 g quinoa bílá
-
150 g dýně (jakákoliv: ze zahrádky, špagetová, muškátová apod.)
-
2 lžíce slunečnicových semínek
-
1 stroužek česneku
-
kousek pórku
-
kousek špičatého zelí (cca 1/4 až 1/3 podle chuti)
-
olej
-
sůl
-
špetka soli
Další recepty
Dalších 1000+ receptů do tabletu nebo mobilu?
