Pohankové rizoto
s krůtím masem

Postup přípravy
1. Krůtí prsa nakrájíme na menší nudličky, osolíme, přidáme 1 lžičku sladké papriky a důkladně promícháme. Zasypeme lžící žitné mouky a opět promícháme, aby se všechny kousky obalily. Pro dospělé strávníky můžeme přidat i špetku chilli. A necháme chvíli odležet.
2. Na pánvi rozehřejeme olej a kousky masa na něm orestujeme. Zprvu zprudka, poté teplotu snížíme a asi 3 - 5 minut (podle velikosti kousků) za občasného promíchání restujeme. Maso vyjmeme z pánve a dáme stranou.
3. Do pánve dáme nakrájenou cibulku, necháme ji zesklovatět, přidáme na kostičky česnek a propláchnutou pohanku. Osolíme, okořeníme a chvíli restujeme. Přidáme nakrájenou cuketu, promícháme, podlijeme trochou vody, necháme probublat, odstavíme a pod pokličkou necháme asi 15-20 minut změknout pohanku. Přidáme maso a podáváme.
Dobrou chuť!
Přísady
2-3 porce
-
300 g krůtích prsou
-
150 g loupané pohanky
-
1-2 jarní cibulky (případně pórek či menší cibule)
-
2 stroužky česneku
-
1 malá cuketa
-
2 lžičky sladké papriky (nejlépe uzené)
-
1 lžíce žitné mouky
-
1/2 lžičky majoránky
-
1/2 lžičky kmínu (drceného nebo mletého)
-
sůl
-
olej
Dalších 1000+ receptů do tabletu nebo mobilu?
