Fazolová paštika
s tahini pastou

Postup přípravy
1. Na oleji zpěníme očištěnou a nakrájenou cibuli, řapíkatý celer a mrkev. Podlijeme a chvíli dusíme. Přisypeme koření a dusíme do měkka. Na konci vmícháme na kostičky pokrájený menší stroužek česneku.
2. Ze zeleniny necháme vyvařit většinu vody a přidáme uvařené fazole, tahini pastu, umeocet a limetkovou šťávu (opatrně, podle chuti). Osolíme a prohřejeme.
3. Směs rozmixujeme na požadovanou konzistenci. Podáváme jako běžnou paštiku.
Dobrou chuť!
Přísady
cca 2-3 porce
-
100 g fazolí (váženo za sucha; odpovídá cca 200g vařených)
-
1 cibule
-
1 řapíkatý celer
-
1 mrkev
-
2 lžíce oleje
-
1 lžička sezamové tahini pasty
-
1 lžička umeocta (pokud nemáme, lze nahradit pár kapkami balzamico octa)
-
1 lžička majoránky
-
špetka kmínu
-
1 stroužek česneku
-
limetková šťáva z půlky limetky
-
sůl
Dalších 1000+ receptů do tabletu nebo mobilu?
