Tyhle speciální články o posílení vaší imunity,
které jsou původně pro můj placený
>>> PREMIUM klub VařímeSrdcem.cz <<<

jsou teď, během mimořádných opatření proti COVID-19,

pro vás úplně ZDARMA

Tady jsou odkazy na články minulé:

 A tady najdete dnešní čerstou novinku:

Jak zůstat zdraví, když ostatní trpí

Drobná nemoc, viróza, nachlazení...  ve stejném období, každý rok. Baví vás to? Jestli ne a chcete být zdraví, stačí vědět tuhle základní věc...

Všichni známe ten pocit. Lehké šimrání vzadu v krku. Pak ucpaný nos, přidá se kašel … únava … postel … plná čekárna u doktora...

Každý rok, ve stejném období. Pořád dokola. Baví vás to? Co je to za otázku. A koho by to asi bavilo, že jo. :-)

Jestli se chcete takovému období pro tentokrát ve zdraví vyhnout, tak se zařiďte podle jednoduché informace, kterou vám teď prozradím:

Vaše imunita sídlí ve vašich střevech.

Když se podle toho budete řídit, budete mít klid.

A já vám teď ukážu, jak na to.

Jsou 2 různé způsoby

Ten první způsob dost často praktikuje většina lidí, kteří nemají ty správné informace. A upřímně... já se ani nedivím. Sama jsem to před dávnými lety praktikovala stejně:

Zajdete za svým doktorem a budete trvat na tom, že máte poškozenou imunitu.

Když budete hodně neoblomní, dostanete pilulky na její podporu.

Pokud máte osvícenějšího doktora, naznačí vám to, co jsem vám před chvilkou psala už výše... že imunita souvisí se střevní mikroflórou.

Váš doktor vám pak většinou doporučí nějaké „živé bakterie“ – třeba laktobacily. Měly by se postarat o „osídlení“ vašich střev a zvýšit imunitu.

Takže od doktora mažete rovnou do lékárny. Utratíte velké peníze za malou plastovou lahvičku plnou „3 kmenů bakterií v množství až několika miliard v jedné kapsli“ – jak slibuje popis.

Doma je poctivě polykáte a … nic moc extra se neděje.

No bodejť by se taky dělo... přeci jenom ty „živé" bakterie tak nějak někdo trochu průmyslově upravil. Prostě uměle vypěstoval. A aby je dostal do té kapsle/tabletky/lahvičky, přidal k nim nějaké ty přídavné látky, aby to ty chudinky umělé vůbec nějak přežily. A samozřejmě nějaká ta éčka, aby to mělo třeba lepší šmak, aby to lépe vypadlo, aby to déle vydrželo...

Takže chudáci vaše střeva. Místo, aby začala pracovat na tom, aby se vám postupně lepšila imunita, mají co dělat s tím, aby tenhle chemický kokejl nějak ve zdraví přečkala.

No a první uprskaný kolega v práci, nebo spolucestující v autobuse, nebo vaše dítě/vnouče ve školce... a ani se nenadějete a už zase ležíte v posteli.

Tak co s tím?

Můžete zkusit druhý...

o dost levnější a výrazně účinnější způsob

Jednoduché zní pravidlo – jezte fermentované (kvašené) potraviny. Tohle totiž věděly už i naše babičky.

Měly na zimu vždycky plný sklep nakládaných okurek a jiné kvašené zeleniny v koutě. A jako nejcennější poklad: soudek kysaného zelí.

A víte proč?

Kvašené potraviny totiž umí doslova zázraky s vaší imunitou.

Naprosto přirozeně, bez jakýchkoliv vedlejších účinků, obrovsky zvednou imunitu vašemu tělu. Kvašením se neztrácí obsah vitamínů, enzymů a jiných prospěšných látek, které vaše tělo potřebuje jako ta pověstná koza drbání (a to nejen během nemocí, ale i ve chvílích když jste zdraví a nemocní být nechcete!)

Kvašené potraviny dokonce obsahují těchto látek ještě víc než čerstvé!!!

Třeba to zmíněné kysané zelí... když sníte syrové zelí, dostanete do svého těla spoustu vitamínu C. Jenže když zelí projde fermentací (=necháte ho prokvasit), dostanete do sebe ještě mnohem větší nálož vitamínu C. 

A co taková pořádná nálož vitamínu C ve vašem těle dokáže za zázrak ve chvíli, kdy se to kolem vás hemží samými viry? To se podívejte tady (stojí to fakt za to): První pomoc v boji s viry >>>

Kromě vitamínu C si pojídáním kvašených potravin zajistíte do vašeho těla přísun dalších bojovníků => přirozeně kvašením vytvořených „hodných“ bakterií, které udělají dobře vašim střevům a v kombinaci se všemi těmi vitamíny, enzymy a dalšími prospěšnýni látkami výrazně posílí vaši imunitu.

A byste do sebe dostali co nejvíc těchle skvělých věcí, mám tu ještě jednu zásadní radu:

Jezte kváskové pečivo.

Protože pečivo je jídlo, které většina z nás jí úplně každý den (a často několikrát). Díky tomu - a jen tak jakoby mimochodem, úplně automaticky - do sebe dostanete obří porci zdraví.

Věřím, že teď už víte, jak moc důležité je si vybrat správný (a taky o dost přirozenější a levnější) způsob cesty k vašemu zdraví.

Ještě se nakonce vrátím zpět k tomu prvnímu, chemickému způsobu, s takovou drobnou poznámkou na závěr: Jakou máte jistotu, že v lahvičce z lékárny jsou ty správné bakterie, když kapsle vypadají a chutnají stejně, jako jakékoliv jiné?

Oproti tomu fermentace je přirozený přírodní proces, u kterého tu jistotu máte. Bez těch správných - a vašim střevům tak prospěšných - bakterií jednoduše nic nezkvasí. Sami pak tu přeměnu vidíte a na chuti i cítíte.

Takže jestli pro zlepšení svojí imunity zvolíte druhou – přírodní – cestu, tady můžete pokračovat...

"Jak podpořit imunitu proti virům"

který je pro vás, čtenáře mých e-mailů a článků,
během mimořádných opatření proti COVID-19

úplně celý ZDARMA

Tady najdete postupně všechny předchozí díly:

Špetku zdraví posílá a zdraví vás...

Andrea

Andrea Sasková

autorka

Všechny články k tématu...

Vstup pro členy PREMIUM klubu:


Nejste členem PREMIUM klubu?

⚠️Po dobu výjimečných opatření
spojených s COVID-19 platí
výjimečně výhodné podmínky: