Tyhle speciální články o posílení vaší imunity,
které jsou původně pro můj placený
>>> PREMIUM klub VařímeSrdcem.cz <<<

jsou teď, během mimořádných opatření proti COVID-19,

pro vás úplně ZDARMA

Tady jsou odkazy na články minulé:

 A tady najdete dnešní čerstou novinku:

Jak pečovat o kvásek

Máte kvásek, máte poklad! To není nadsázka.

Naši předkové to vážně tak měli a kvásek byl právoplatný člen domácnosti. Měli to tak intuitivně. A vůbec nepřemýšleli proč o něj mají tak pečovat a čím je důležitý. Prostě jen věděli, že je.

Ale protože naše doba je moc přemýšlivá, moc racionální a my “nevěřící Tomášové” chceme vždy vědět, vidět, otestovat, dokladovat vše, čemu budeme věřit, vězte že…

Největším pokladem kvásku je jeho rozmanité bakteriální prostředí.

je to skutečně žijící člen domácnosti, který potřebuje jednou za čas nakrmit, potřebuje pravidelnou očistu a potřebuje mít své stálé místo k žití. Za to se vám odmění dokonalou péčí o vaše střeva a cokoliv z něj připravíte bude podporovat a posilovat vaši imunitu. Naši předci si tak vlastně, ať vědomě nebo nevědomky, posilovali imunitu a zvyšovali odolnost proti různým onemocněním. A proto:

Kvásek uchovávejte v čisté, důkladně vymyté sklenici, přikryté potravinářskou fólií nebo mikrotenovým sáčkem upevněným gumičkou. 

Kvásek uchovávejte v lednici, ideálně ve dveřích. A proč ve dveřích? Pokud byste kvásek na poličce třeba omylem posunuly k zadní stěně a dotýkal by se té stěny, jako každý živý tvor by umrznul.

Kvásek musíte alespoň jednou za týden “nakrmit”. Jednoduše vyndat z lednice, přidat dvě vrchovaté lžíce mouky, trošku vlažné vody a zamíchat na středně husté těstíčko. Opět přikrýt a nechat 24 hodin při pokojové teplotě. Poté můžete část kvásku použít do pečení a část vrátit do lednice.

Starší a odolnější kvásek (ideálně několikaletý) vydrží v lednici bez nakrmení
i 14 dní, ale pokud nemáte jistotu, jak kvalitní kvásek je, dodržujte raději týdenní interval.

A teď už víte všechno:

Jak si založit kvásek >>>
i jak kvásek udržet při životě.

Teda... skoro všechno...

Jak si z toho kvásku naprosto jednoduše upéct báječný kváskový chleba zjistíte přímo v tomhle videu, kde mi můžete koukat doslova pod ruce:

Tak ať vám jak báječně chutná, tak pořádně pomáhá!
Stejně tak, jako všechny ostatní informace ve speciálním seriálu:

"Jak podpořit imunitu proti virům"

který je pro vás, čtenáře mých e-mailů a článků,
během mimořádných opatření proti COVID-19

úplně celý ZDARMA

Tady najdete postupně všechny předchozí díly:

Špetku zdraví posílá a zdraví vás...

Andrea

Andrea Sasková

autorka

Všechny články k tématu...

Vstup pro členy PREMIUM klubu:


Nejste členem PREMIUM klubu?

⚠️Po dobu výjimečných opatření
spojených s COVID-19 platí
výjimečně výhodné podmínky: